École Secondaire Macdonald-Cartier Lobby

Project Type
educational institutional
Project Size
130m²/1400sf
Completion Date
2018
Location
Sudbury, Ontario

3rdline.Studio renovated the existing lobby to transform the entry of the school into a bright and welcoming space indicative of the school pride and values.

Key Features

Ceiling Plane
A new continuous ceiling plane visually extends the lobby into the school – creating the illusion of a larger space while lending to the overall rhythm and flow of the space.
Circulation
The original extent of the lobby was reduced with the introduction of a new glazed wall creating a continuous circulation corridor for students and improved sight of those entering and exiting the school.
Materiality
New finishes respect the existing conditions and character of the school.

Services Rendered

Parameters

Renovation and modernization of the existing lobby in order to:

  • Improve circulation + sight lines
  • Improve acoustics
  • Create a gathering space for students

Solutions

  • Relocation of partitions to improve overall circulation
  • Introduction of glazing to improve sight lines
  • Introduction of new materials that incorporate acoustic properties

Work photography by Gerry Kingsley

Let's talk